New York 22 maj

Vistelsen in New York börjar så sakteliga dra sig mot ett slut. Imorgon åker vi vidare till Las Vegas. Men innan dess finns en del saker att göra. Idag har vi än en gång varit ner till World Trade Center. Alldeles bredvid ligger nämligen en factory outlet som heter Century 21.

Där fyndades allt mellan plånböcker och ryggsäckar… En del kläder också naturligtvis.

Efter det bestämde vi killar (nåja, fyra killar och en snart medelålders man) att gå till Förenta Nationernas huvudkontor. Glatt tittade jag på kartan och konstaterade att det ligger bara ett stenkast från där vi bor, om man nu kan kasta 1,6 km…

Under vår promenad så blir det lite kändisspan också. Vid en av teatrarna på Broadway fick vi syn på en liten folksamling. Där kom efter en stund Chris Rock ut.

Kiefer Sunderland såg vi vid teatern bredvid.

När vi väl kom fram till FN-skrapan, så fanns den inte där (!?) Bara ett hangarfartyg. Zeb undrade om de glömt att göra en adressändring, men den teorin trodde inte de andra på.

Hmm.. Var f_n tog FN vägen?! Efter en stunds funderande, så visade det sig att reseledaren (jag) hade vänt upp och ner på kartan. Istället för att gå till FN, så hade vi gått FRÅN FN.. Men handlingskraftiga som vi är, så stoppade vi två taxibilar och åkte till andra sidan av Manhattan.

FN-huset såg dock ut som en rivningskåk. Alla flaggor var också borta, så det kanske är som Zeb säger… De har flyttat.

Efter detta märkliga besök så gick vi tillbaka till vårt Hostel.

Kvällen avslutades med middag på en Diner vi hittade på vägen tillbaka från FN-huset.

Varma hälsningar från Roger och alla de andra i USA