New York 19 maj

Dag två i New York vaknade Lilian och jag oförskämt tidigt. Vi var vakna redan vid sex-tiden. Då gick vi ut för att inhandla frukost till gänget. Det visade sig vara lättare sagt än gjort.Kring Times Square finns inte så många livsmedelsbutiker, men efter lite letande och frågande, så hittade vi en. Där inhandlades flingor, bröd, pålägg, mjölj, juice och så vidare.

Frukosten tillagades på vårt hostel, och blev uppskattat.

Målet för första dagen var naturligtvis Applestore på 5th avenue. Reser man med nördar, så blir det ju gärna så… Är ju själv lite nördig, så jag hade absolut inget emot det… 😉

Där köpte vi massa trevliga apple-saker. Lägg märke till de små metallpelarna som omotiverat sticker upp ur marken, till exempel till höger om flickans ben. Ser ni? Bra! Det gjorde inte jag, Roger. När jag kom ut så gick jag rakt på en sådan idiotisk placerad sak. Jag kan berätta att den flyttade den inte på sig. Så numer har jag ett blåmärke på höger smalben.

Precis bredvid finns FAO Schwartz. Ett berömt leksaksvaruhus. Ni som sett Tom Hanks i BIG vet vilket det är. Där finns en känd scen där Tom Hanks och chefen för leksaksaffären spelar piano på ett jättepiano. Det pianot finns kvar. Vill man ha ett eget så kostar det $250 000.

Vi beslutade oss att inte maxa våra kreditkort. Några elever var modiga och provade själva att spela på det.

Vädret var bättre än vad prognoserna hade hotat med. Det är varmt och solen tittar fram genom molntäcket. Det är med andra ord perfekt väder för lite picknick i Central Park. Vi letade rätt på en matvaruaffär och köpte allt från kakort till glass och frukt och styrde kosan till denna fantastiska gröna oas, mitt i storstaden. Man hinner bara komma in i Central Park innan man fylls av lugn.

Här tillbringade vi en säkert en timme av att bara sitta och finnas till, njuta av vädret och färska jordgubbar.

Efter den sköna picknicken så tog vi taxi till The Empire State Building för att ta del av utsikten från en byggnad som varit världens högsta. Tyvärr var det ofantliga köer, så vi lade ned projektet. Ska göra ett nytt försök imorgon.

Vi gick istället tillbaka till vårt hostel och fikade lite på baksidan.

Efter en dag full av intryck var det skönt att sedan ta en liten siesta innan vi gick ut och åt hamburgare tillsammans. Kvällen avslutades sedan med biobesök för de flesta, Pirates of the Carabean 4 i IMAX 3d.

Tack för idag.

/Roger