Grand Canyon 25/5

Idag startade vi tidiget, redan kl 7 bar det av mot Arizona och Grand Canyon. Resan dit tar cirka 3 timmar genom i stort sett ökenlandskap. Vi stannade dock till i Boulder för frukost på Subway.

Grand Canyon är ett 30 mil långt naturfenomen, där en flod grävt sig ner under årmiljonerna. Naturen är fantastiskt storslagen här. Det som ger utflykten till Grand Canyon West en extra krydda är att man är där på naturens egna villkor. Inga skyddsstaket som hindrar. Men det känns också skrämmande.

Sju elever som alla kan ramla ned. Eller naturligtvis jag själv som kan ramla ned. Jag har ju en erkänt god förmåga att klanta till det ibland. Lilian säger ju att hon har nog aldrig sett mig utan en blånagel… Jag är benägen att hålla med.

Men vi klarade oss alla.. Många hade också en hälsosam respekt för höjden och möjligheten att trilla ned. De var en bra bit ifrån kanten.

Efter diverse stopp och en promenad för en del, modiga av oss, på en glasskiva som är 300 meter över dalbotten, så bilade vi tillbaka till Las Vegas.

Kvällen avslutades med god middag på ett av hotellen på the Strip och att vi tittade på ett fingerat vulkanutbrott på the Mirage.

Morgondagen blir en resa upp till San Francisco. En bilresa på drygt 90 mil.

Ha det bra därhemma från en rödbränd Roger. Glömde visst berätta att det är bättre väder nu. Sol och närmare 40 grader i skuggan…

20110527-070036.jpg