Svar på vanligt förekommande frågor

Hur gör jag om jag går i 8:an eller 9:an och vill vara med en dag på Hälsingegymnasiet?

Svar: Du är välkommen att kontakta Dennis på 0730-805655 eller dennis.malmberg@halsingegymnasiet.se
Vi kommer överens om en lämplig dag där du får inblick i det program eller de ämnen du är intresserade av.

Får man skollunch på Hälsingegymnasiet?

Svar: Javisst. Vår mat kommer från Gustavssons servering och catering i Orbaden, och håller en mycket hög kvalitet. Maten är tillagad från grunden utan några tillsatser och halvfabrikat vilket verkligen känns på smaken. Rejäl mat krävs för att orka en hård skoldag, vi är mycket stolta över att kunna erbjuda er elever det, en kostnad vi tror betalar sig för dig i längden.

Vad kostar det?

Svar: Att studera på Hälsingegymnasiet är avgiftsfritt.

Måste mina betyg vara bra?

Svar: Vi har som ambition att ta in de som söker till Hälsingegymnasiet, men som på alla andra gymnasieskolor, så beror det på hur många som söker. Blir det för många sökanden, så används betyg som urvalsinstrument. För att vara behörig sökande måste du ha minst godkänd i 12 ämnen varav tre av dessa måste vara Svenska, Engelska och Matematik.

Vart vänder jag mig om jag har funderingar kring min ansökan till Hälsingegymnasiet?

Svar: Vår antagningsprocess sköts av region dalarna. Du kommer i kontakt med dom på 023-77 70 30, alternativt på deras e-post intag@regiondalarna.se. Mer info hittar du på deras hemsida www.regiondalarna.se

Måste jag vara skriven i Bollnäs?

Svar: Nej, alla som vill kan söka till Hälsingegymnasiet.

Hur är mina möjligheter att studera vidare på högskolor?

Svar: Alla Hälsingegymnasiets program är studieförberedande, och du får en god behörighet för vidare studier. Alla program ger en bred behörighet att studera vidare, har du funderingar på exempelvis läkare, veterinär, civilingenjör bör du välja vårt Naturvetenskapliga program eller vårt Teknikprogram. Om du har funderingar över behörighet kan du prata Mia, vår studie- och yrkesvägledare, hon finns på plats tisdagar 8:30 – 17:00.

Är Hälsingegymnasiet politiskt eller religiöst bundet?

Svar: Nej, Hälsingegymnasiet är politiskt och religiöst obundet.

Vem är ansvarig för skolan?

Svar: Vi som startat skolan är Roger Wallgren, Dennis Malmberg och Nina Malmberg.

Följer Hälsingegymnasiet samma regelverk som kommunala gymnasieskolor?

Svar: Ja.

Finns det någon skolhälsovård på Hälsingegymnasiet?

Ja, hos oss finns skolsköterskan, Gun-Marie Malmberg, kuratorn Anna Karsbo och vår skolläkare Lena Berberes anlitad via SKC (Lena finner du även på Bollnäs ungdomsmottagning).

Vad heter studie och yrkesvägledaren och hur kommer jag i kontakt med henne?

Vår SYV heter Mia Olsson och finns hos oss på tisdagar då du kan nå henne på 0278-150 00.

Får jag datorn när jag tar studenten?

Svar: Om du har minst godkänt i 90% av kurserna så får du datorn i present av oss.

Får jag busskort om jag går på  Hälsingegymnasiet?

Vi följer samma regler som kommunen använder sig av när det gäller busskort. Har du 6 km eller mer får du ett busskort. Busskort erbjuds nu av de flesta kommuner till elever som väljer en annan kommun. Skulle så inte vara fallet så ordnar vi med busskort till dig.

När betalas studiebidraget ut?

Olika frågor som rör studiebidraget kan du hitta på CSN:s hemsida , Till exempel när första utbetalningen sker och hur du går tillväga om du vill byta konto dit pengarna går.

Om du har någon fråga du inte fått svar på, hör gärna av dig till oss på 0278-150 00 eller info@halsingegymnasiet.se