Naturguidning & Äventyr

PPT om kurserna i Naturguidning och Äventyr 1+2, : Naturguidning & Äventyr Intro

Vi tycker att det ger så mycket att vara ute i naturen och uppleva dess storhet. Att känna att man klarar sig själv och att man klarar så mycket mer än man tror. Gemenskapen man får och glädjen man känner då man tillsammans genomför t.ex. en toppbestigninge av Kebnekaise är häftig. I kursen får du samtidigt med dina upplevelser lära dig mycket olika saker som djur och växter, lägerliv, klättring, forspaddling, överlevnad, ledarskap, allemansrätt m.m. Målet är att själv förstå och uppskatta naturen och i sin tur kunna inspirera andra att finna glädjen i att vistas i skog och mark.

Har du några frågor när det gäller de här kurserna, skicka ett mail till mig på dennis.malmberg@halsingegymnasiet.se eller ring på 0730-805655
Vi ses på berget!/Dennis

Här nedan ser du vad årets avgångselever har varit med om under tre år:

VANDRAT 19 KM LÄNGS HÄLSINGELEDEN – 1 DAG

VANDRAT 35 KM LÄNGS FINNSKOGSLEDEN – 2 DAGAR

CYKLAT 15 MIL I HÄLSINGLAND – 3 DAGAR

UPPLEVT GROSSJÖBERGETS NATURRESERVAT – 1 DAG

BESTIGIT KEBNEKAISE 2104 MÖH OCH VANDRAT I OMRÅDET – 6 DAGAR

PADDLAT GRYCKÅN OCH VOXNAN – 2 DAGAR

BESTIGIT HELAGSFJÄLLET 1797 MÖH – 3 DAGAR

KLÄTTRAT INOMHUS – 1 KVÄLL

KLÄTTRAT VIA FERRATA OCH PADDLAT HAVSKAJAK – 2 DAGAR

VANDRAT I JOTUNHEIMEN OCH DÄR BESTIGIT GALDHÖPIGGEN 2469 MÖH, GLITTERTIND 2465 MÖH, BESSEGGEN 1743 MÖH OCH DESSUTOM DELTAGIT I EN GUIDAD GLACIÄRTUR PÅ SVELLNOSBREEN 1800 MÖH

GENOMFÖRT ÖVERLEVNADSHELG, 2 DYGN MED BARA EN KNIV  OCH KLÄDERNA PÅ KROPPEN 30 AUG-1 SEPT 2013

UPPLEVT HAMRA NATIONALPARK – 1 DAG

TRE EGNA GUIDNINGAR AV BASGRUPPSMEDLEMMAR, YNGRE BARN OCH ÄLDRE BARN.