Hälsa

Vi tycker att det är mycket viktigt att inspirera och hjälpa alla elever till en god hälsa och med hälsa avser vi både den fysiska och den mentala hälsan. Vi har en kurator som är på plats på skolan tisdag-torsdag och en skolsköterska som är på plats en dag/vecka. Skolan har även en skolläkare som är tillgänglig vid behov.

Hos oss får du alltid en gratis frukost varje dag, vilket ger dig en bra start och gör att du orkar med förmiddagens lektioner på ett bra sätt.

Vi har också ett välutrustat gym från Nordic Gym. Här kan du träna före eller efter skolan helt gratis! Vårt gym stod klart till hösten 2010 och används flitigt av elever och personal både på morgnar och eftermiddagar/kvällar. Gymmet är inköpt från Nordic Gym och maskinerna  är anpassade för både rehabiliteringsträning och ”vanlig” träning. Gymmet  används även i idrottsundervisningen.

Skolan anordnar flera olika hälsoinriktade aktiviteter som olika frilufts- och idrottsdagar. Skolan anordnar även den numera populära ”Hälsingeklassikern” vilket är en mindre och lokal variant av den riktiga klassikern (Vasaloppet, Vättern runt, Vansbrosimningen och Lidingöloppet).

Sist men inte minst ger vi dig möjligheten att uppleva Sveriges och Norges allra finaste och mest spektakulära natur i kursen ”Naturguidning och Äventyr 1 & 2”. Vi upplever såväl forspaddling & glaciärvandringar som Kebnekaise & Galdhöpiggen. Vi vågar lova att allt detta kommer att bidra till ditt välbefinnande och din hälsa. I förlängningen är vi övertygande om att detta bidrar till dina resultat  nu – och i framtiden!